Vegeta házilag – magad is könnyen elkészítheted!

Vegeta házilag – magad is könnyen elkészítheted!

Horvátország egyik legismertebb terméke a Vegeta.

A népszerű ételízesítő keveréket világszerte exportálják, Európától Ázsiáig, egészen a Csendes-óceánig több mint 40 országban használják a legkülönbözőbb ételek elkészítéséhez.

A házi Vegeta elkészítése nem bonyolult, és számos különböző recept alapján előállítható – próbáljuk ki például az alábbi a gyors és egyszerű változatot.

vegeta hazilag 02

Hozzávalók

  • 2 kg sárgarépa
  • 2 kg petrezselyemgyökér + a zöldje
  • 2 kg zellergumó + zellerszár
  • 2 kg póréhagyma
  • 2 kg só

Elkészítés

1. A zöldségeket mossuk meg, majd konyhai robotgéppel turmixoljuk apróra.

2. Adjuk hozzá a sót.

3. Jól keverjük össze.

A keveréket töltsük kisebb méretű, tiszta befőttesüvegekbe, zárjuk le, majd tároljuk hűvös helyen, ahol akár 12 hónapig is eltartható.

Fontos, hogy a házi Vegetánkat hűvös helyen tartsuk; a kamra megfelel a célra, ha elég alacsony a hőmérséklete. Egyéb esetben szerencsésebb, ha a hűtőben tároljuk a készítményt.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?